Utmaningar      Samsyn       Nytt arbetssätt       Kommunikationsflöde

Läsvärt ur vår ComAkademi

 

Rutiner gör 

kommunikationen effektivare

Kommunikationen är som en länk. Från behov och mål till beslut och aktivitet. Det behövs rutiner för att kommunikationskedjans alla länkar ska hålla. För den är inte starkare än sin svagaste länk.

 
 

Vi ser kommunikationen som en kedja. Varje beslut, uppgift eller aktivitet i arbetet är länkar som tillsammans bygger en kommunikationskedja där varje länk är lika viktig. Om en länk har brister så kommer inte kommunikationen att fungera. För en kedja är inte starkare än sin svagaste länk.

Här är ett praktikfall. Ett företag beslutar sig för att skicka en pressrelease om en intressant nyhet som man vill uppmärksamma media på. Man beslutar vad nyheten ska innehålla och vem som är kontaktperson. Därefter formulerar och skriver man nyheten, lägger till logga och bifogar bild.

Efter att ha listat tidningar och mediakanaler, riks- lokal- och fackpress samt print och digitalt, sammanställs allt och man tar en intern runda för att få in synpunkter. Efter korrigeringar skickas pressreleasen ut och under de efterföljande dagarna följer man upp utfallet. Här fungerar länkarna i kommunikationskedjan fint.

 

Varför fungerade det så bra? För att man säkrat med rutiner
För att företaget hade strukturerat arbetsflödet med pressreleasen med en genomtänkt rutin. Den baserade man på erfarenheter från tidigare mediaaktiviteter. Det har man dokumenterat i en rutin som besvarar många frågor som vad som ska göras när, vem som ska göra det och vilka medier som ska tas med.

Då kvalitetssäkrar man arbetsgången och ansvaret där inget kan hamna mellan stolarna. Eftersom man vet vad som ska göras behöver ingen fråga hur de brukade göra. All information finns i rutinen och risken att problem uppstår i kommunikationskedjan blir minimal.
 

Kvalitetssäkring kapar tid
Det är därför som rutinerna är en fantastisk hjälp för att strukturera hur kommunikationen ska gå till. För att det kapar ledtid och i det här fallet, nyheten blir inte gammal utan är färsk när den hamnar på redaktionens bord. Medarbetarna lägger mindre tid och kan gå vidare med andra uppgifter i arbetsvardagen.

 

Vi har sett ett ökat behov av rutiner. Det handlar om att göra rätt från början och använda sin tid på ett klokt sätt. Därför har vi utvecklat vår tjänst ComWise Flöde där vi hjälper våra kunder med att ta fram rutiner.

Så här fungerar vårt arbetssätt ComWise Flöde
som hjälper er att ta fram rutiner för att underlätta er kommunikation.


Funderar du hur ni kan kvalitetssäkra er kommunikation?
Ta gärna ett möte, ring eller fyll i formuläret. Vi hörs!

Hör gärna av dig så berättar vi mer

Fyll i formuläret eller ring Love
på 0708 744 788 eller Carina 0704 579 573

Om ComWise

är en strategisk
kommunikationspartner.
Vi utvecklar våra kunders arbetssätt att kommunicera effektivt, målmedvetet och transparent med metoder och verktyg.

Kontakt

ComWise AB
Frennarps bygata 43,
302 25 Halmstad
info@comwise.se

Följ oss på LinkedIn

Update cookies preferences